Cavente door de jaren heen

Cavente bestaat al sinds 1981!
We maken even een reis door de tijd 🙂

Deze twee mannen op de achtergrond, Albert en Jack zijn hier bezig met het informeren van de gemeenteraad zodat ze officieel kunnen starten met Cavente Kinderdorp.

1981

1982

1983

1986

1987

1988

1989

1990

1993

1996

1997

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2022

Na twee jaar is er eindelijk weer Cavente!

TIP: Bezoek je deze pagina vanaf je telefoon? Kantel het scherm dan om foto’s (uit de slider) breder en beter te zien!

Cavente Kinderdorp bestaat al weer wat jaartjes en zo als iedereen wel eens zou willen weten hoe was dit vroeger. Hoe is Cavente begonnen. en zo kwamen wij op het idee jullie mee te nemen aan de reis door de geschiedenis van Cavente kinderdorp.

Lees hier onder door de jaren heen wat er gedaan is en hoe Cavente is geworden zoals het nu is.

We zijn altijd nog op zoek naar oudere foto’s mocht je nog ergens iets op zolder hebben liggen of ergens iets tegen komen neem dan contact met ons op via het contact formulier onder aan de website. en wie weet kunnen wij jou foto’s meenemen in de collectie.

1980 Nog geen Cavente wel een speelweek

  Voor dat het kinderdorp Cavente ging heten werden er zomerspelen gehouden in Vaassen super leuke spellen voor de kinderen aan het einde van de zomervakantie.

                  

1981 Nog steeds geen Cavente.

in 1981 werd dit voor de 2e keer gedaan en kwamen de ideeën voor de start van het Cavente kinderdorp. in 22 september werd Cavente kinderdorp door Geesje – Albert en Jack opgezet en ingeschreven als stichting.

 

1982 We gaan van start !

Natuurlijk was de inschrijving van Cavente “Cannenburgher Vente” een eerste stap maar dit was nog niet voldoende er moest ook wat worden ondernomen om het kinderdorp invulling te geven. In 1983 was daar het aller eerste Cavente kinderdorp. Hier waren overdag zo ongeveer 40 – 50 kinderen per dag. nog steeds waren we actief vanaf de markt van vaassen.

 

1983 knutsel dagen.

Naast het kinderdorp aan het einde van de zomer vakantie begonnen we dit jaar ook met knutseldagen en film dagen in de kouwenaar. deze werden buiten de zomer vakantie gehouden in de voorjaarsvakantie.

1986 opnames cavente lied

ons kinderdorp was groter geworden en konden niet meer huishouden op de markt ondertussen waren we dan ook verhuisd naar een andere locatie een locatie waar we super trots op mochten zijn gezien het uitzicht op de cannenburgh eigenlijk niet beter kon dan deze plek. het parkeerterrein tegenover de cannenburg en naast het irene veld waar de afgelopen jaargangen het kinderdorp werden gehouden.

 

 

Bij een leuk gezellig kinderdorp hoort muziek en bij muziek hoort dansen maar in 1986 hebben we de eerste editie van het Cavente lied opgenomen in een heuze studio en is dit op Casette uitgebracht. dit nummer het Cavente lied hebben we jaren tijdens de kinderspeelweek laten horen aan al onze gasten. en stiekem aan het hele dorp want iedereen mocht weten dat Cavente werd gehouden.

1990 de basis stond al zoals we het nu nog kennen.

op de parkeerplaats tegen over het irene “sportveld” werd jaren lang de ene editie naar de andere van het cavente kinderdorp gehouden. ondertussen waren de aantallen van de kinderen toch wel mee gegroeit met het terrein. dit zie je ook wel op de foto’s. ook de basis van het kinderdorp het hutten bouwen en autoslopen waren hier de elementen waar de kinderen graag voor langs kwamen.

2001

Al een aantal jaren draaien we ondertussen mee op het huidige irene veld tussendoor zijn we even over geweest naar de Ijsbaan van vaassen en nadat we die locatie hadden geprobeerd waren we daar snel van genezen. weer terug naar de locatie tegen over het prachtige kasteel voor de Cannerburgher Vente. Concept niet veel veranderd door de jaren heen maar nog even krachtig ondertussen waren de aantallen wel behoorlijk gegroeid.

2003 Opnames Cavente Band v2

Het Cavente lied was ondertussen al een begrip en het was tijd die in een nieuw jasje te gieten. Nou ja dat vonden een aantal van onze muziekale medewerkers. Dus werd er werk van gemaakt ze reperteerde geregeld op de zaterdagen en daarna doken ze de studio in.

2003 Cavente van wereld klasse ?

Dat jaar tijdens het Cavente kinderdorp besloot de Cavente Band zoals ze waren ondergedoopt dit live te gaan spelen tijdens de afsluitende vrijdag avond. de rest van de week waren de kinderen nog super lekker aan het spelen tijdens het Cavente kinderdorp 2003. dit jaar waren er ook mensen bij ons ter gast om te kijken hoe wij het kinderdorp hielden. Deze mensen kwamen helemaal uit polen Bardo het idee wat wij al jaren volhielden vonden ze daar zo geweldig en namen dit idee mee naar hun.

2005 Cavente. kinderdorp

2007

2009 op bezoek in polen

Met een behoorlijke groep van onze medewerkers zijn we in 2004 naar de eerste editie van Bardonald in polen geweest en in 2009 gingen we wederom terug naar polen om te kijken hoe het nu was.

We gingen daar eens kijken hoe het Cavente kinderdorp was vertaald naar Bardonald. Een hele leuke ervaring en het belangrijkste herken jij Cavente in de foto’s ?

2010 weer een sprongetje verder..

2013 Zwaan kleef aan

Toevallig hebben we van dit jaar erg veel foto’s van een moment dat tegenwoordig niet meer mogelijk is met de regeltjes zoals ze gelden als je een stoet wilt opzetten. We deden heeeel lang de zwaan kleef

Ronnie Fotografie

Ronnie Fotografie

Ronnie Fotografie

Ronnie Fotografie

aan optocht hierbij konden alle kinderen vrijdag middag even naar huis om een lekket patatje te eten of zo. Als ze daarna weer waren bijgekomen konden ze op de wagens mee een rondje door vaassen dit was altijd een leuk deel van de afsluiting op de vrijdag avond.

2015

2017 Carnaval en wat doen wij op de maandag avond eigenlijk

Voor onze start van het 35e kinderdorp werd 1 van onze opperknuppels Armando prins Carnaval voor hem een droom die waarheid werd voor ons tijd om de beste sloopauto uit de schuur te trekken en deze klaar te gaan maken voor de optocht. niet omdat het moet maar wel omdat het kan natuurlijk. We hebben dit jaar erg mogen genieten van al die verhalen die armando buiten het kinderdorp allemaal had meegemaakt.

 

naast dat hij prins was wil ik je ook nog even vertellen wat we oop de maandag avond doen we hebben de maandag avond namelijk al een aantal jaren de voorverkoop van de kaartjes net als op de zaterdag middag zo heb je nog meer kans om met korting kaartjes te kopen.

maar voor het kinderdorp gaan onze medewerkers rond met een boekje vol loten op deze manier kunnen wij een kleine bijdrage ontvangen voor het kinderdorp en hebben jullie kans op een prijs. super leuk klinkt als een win win situatie. hieronder staan nog een paar foto’s van de trekking die op de maandag avond op het Cavente terrein plaats vind.

2018 even een kijkje voor dat het kinderdorp kan beginnen

Voor alle kinderen welkom zijn moet er echt een hoop gebeuren. zo moeten er hekken worden gezet / tenten worden gebouwd / de toren worden opgezet en alle materialen moeten worden getransporteerd al met al een hele onderneming.

Hopelijk zien we jullie terug bij de 40e editie van het Cavente kinderdorp!